Értelmes esküvői játékok

Mindenek előtt: oldd meg ezt a kvízt! Ha tetszik, akkor szívesen készítünk neked is ilyen kvízt az esküvődre! /kvizmester.com/

Oszd meg a kvízt, hogy láthasd az eredményed!


Just tell us who you are to view your results !

Esküvői kvíz %%score%% jó válasz %%total%% kérdésből
0%

 

Az esküvői játékok alatt az értendő, hogy a lakodalomban a násznépet valamiképp játékkal összehozzák, mulattassák. Erre leginkább a vőfély, ceremóniamester vállalkozik, de ahol ilyen nincs, ott a bátor vőlegény kezdeményez. Az esküvői játékokat arra találták ki, hogy nagy, közös nevetés legyen, fűszere legyen az esküvői vacsorának. Két érdekes, értelmes játékkal is találkoztam az elmúlt évek során.

Az egyik az, hogy minden esküvői asztal társaságnak papírlapokat osztanak és ráírnak tíz szót, amelyek általában köszönőviszonyban sincsenek egymással. A különböző társaságok mind ugyanazt a tíz szót kapják meg, hiszen az a lényeg, hogy ezekből egy verset kell faragniuk az esküvői párral  kapcsolatban.

Amikor először találkoztam ezzel az esküvői játékkal, egy elég mulatós elhivatott focidrukker társaság volt a násznép. A ceremóniamester biztos volt a sikerben, én kevésbé. Több mint százan voltunk, duhajkodtak, folyt a rövidital, biztos voltam a ceremónimester kudarcában. Ám mégis neki lett igaza. A duhaj társaságnak tetszett a versírás lehetősége és a viselkedésük teljesen átalakult. Az eredményt aztán az asztaltársaság egy-egy képviselője felolvasta, vagy elénekelte mindenki füle hallatára a pár asztala előtt. Merthogy azonnal rájöttek, hogy verset írni egy jól ismert dallamra lehet legkönnyebben. A versek meglepően jól sikerültek, szinte lektorálás nélkül mehetett volna egy alternatív színpadi előadásra!

A második esetben  vőfély híján a vőlegény  hozakodott elő ezzel a játékkal. A közönség itt sem volt túl bíztató, hiszen jórészt tisztességben megőszült vidéki rokonok, egyszerű emberek, falusi szomszédok volt a társaság színe java. Jóval nehezebben ment a versírás, a tollakhoz és papírmunkához nem szokott társaságnak. Volt egy mélypont, hogy ebből nem lesz nagy szórakozás, de a vőlegény és a menyasszony szorgalmasan körbejártak és bíztatták a népet. Aztán egyszerre csak fokozatosan beindult a társaság! Kialakultak az egyes asztaloknál a vezéregyéniségek és a többiek beálltak aktív csapattagnak. Egyszerűen lenyűgöző volt látni, ahogy egybeforr a társaság! A versek itt is felülmúltak minden várakozást!

A másik játék szintén írással kapcsolatos. Itt mindenki kap egy lapot, amelyen már szerepel egy nyomtatott felirat: Felajánlásom a párnak. A papírlapokat két jó kedvű leányzó osztja szét, akiknek senki nem mer ellentmondani. Nem azonnal kell megírni a fejajánlást, de időnként figyelmeztetik a népet, hogy eljön majd a pillanat, amikor beszedik a lapokat. El is jön az idő, hiszen ez lesz műsorszám a lakodalmi nép előtt. Először önkéntes alapon az első hármat kéri el a szervező és jutalmat ígér a bátor felajánlóknak. A felolvasás után mindenki örül és nevet, hiszen a legvadabb felajánlások hangzanak el, mint például vigyázok majd a gyermeketekre egy hétvégén, mikor jönnek elő a fogai. Ezután jön már a közönség óhaja, hogy mindenki olvassa fel a felajánlását, amit aztán átadnak ünnepélyesen az ifjú férjnek és az ifjú asszonynak. Kétszer láttam ezt a játékot is, mind a kétszer teljesen különböző társaságban. Mindegyik felajánlás tele volt humorral, szeretettel, barátsággal és erősen összehozta érzelmileg az esküvői társaságot!

Ez a két játék azért tetszett, mert a násznép több lett, összeforrt és a közös mulatás gyönyörű emlékeket hagyott mindenkiben.

Nagyon sok esküvői játékban az ital a főszerep. A legmulatságosabb az, amikor a vőlegény pezsgőt iszik a menyasszony cipellőjéből. Egy kedves, barbár kifejezése, hogy mennyire szereti a kedvesét!

esküvői játékok


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /chroot/home/divatiko/eskuvofoto.eu/html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492