+36309428553 - Kaszás Attila objektivfotostudio@gmail.com

 Esküvői fotós kiválasztása – 10 legjobb érv

Egy huszonöt éves menyasszonnyal találkoztunk a stúdiónkban. Láttam, hogy egy jól megszerkesztett írásba kukkant bele időnként, miközben beszélgettünk. A végén egész jó lett a hangulat, hát megkérdeztem, mi az a kisokos, amit végig az esküvői fotózás megbeszélése alatt nézegetett. Kicsit elpirult, de aztán bevallotta, hogy ő összeírta a legfontosabb szempontokat a barátnőivel, hogyan válasszon esküvői fotóst. Látta, hogy nagyon kiváncsivá tett, hát kis habozás után megosztotta velem a titokzatos szempontgyűjteményét! Hát nem semmi, amit olvastam! Lefotózhatom – kérdeztem tőle. Kedvesen bólintott,  majd  mosolyogva így szólt: na ugye, milyen jó? A vőlegényem persze kinevetett! Majd nevetve a búcsúzáskor halkan súgta: nyugodtan megoszthatod! Na, lássuk akkor, mit is írt ez az igényes menyasszony:

A tökéletes esküvői fotós kiválasztása

kulcsfontosságú ahhoz, hogy örökké megőrizzük a nap emlékeit. A választást alaposan átgondolom, és a következő szempontokat veszem figyelembe:

Stílus:

 1. Portfólió: Megnézem a fotós online portfólióját, és meggyőződöm róla, hogy a stílusa illeszkedik az elképzeléseimhez. Fontos, hogy a képek legyenek természetesek, érzelmesek és tükrözzék a nap hangulatát.
 2. Színek és szerkesztés: Figyelembe veszem a fotós által használt színeket és szerkesztési stílust. Szeretném, ha a képek élénkek, vibrálóak lennének, de ne lennének túlszerkesztve.

Tapasztalat és professzionalizmus:

 1. Tapasztalat: Megismerem a fotós tapasztalatát az esküvői fotózás területén. Fontos, hogy a fotós rutinos legyen, és képes legyen kezelni a váratlan helyzeteket.
 2. Szakmai hozzáállás: Figyelembe veszem a fotós professzionalizmusát, kommunikációs készségét és megbízhatóságát. Fontos, hogy a fotós rugalmas legyen, és nyitott az ötletekre.

Ajánlások:

 1. Ajánlások: Kikérem a barátaim, családtagjaim és ismerőseim véleményét, akik már esküvői fotóst vettek igénybe. Az ő tapasztalataik értékes információkkal szolgálhatnak.
 2. Online értékelések: Előzetesen elolvasom az online értékeléseket a fotós munkájáról. A pozitív és negatív visszajelzések segítenek a döntéshozatalban.

Ár-érték arány:

 1. Csomagkínálatok: Összehasonlítom a különböző fotósok által kínált csomagokat és árakat. Fontos, hogy a csomag tartalma megfeleljen az elvárásaimnak, és az ár is beleférjen a keretembe.
 2. Egyéni igények: Megtárgyalom a fotóssal az egyéni igényeimet, és meggyőződöm róla, hogy hajlandó rugalmasan alakítani a csomagot.

Személyes összhang:

  1. Személyes találkozó: Szervezek egy személyes találkozót a fotóssal, hogy megismerjem a személyiségét, és meggyőződjek róla, hogy jól tudunk együttműködni.
  2. Kémia: Fontos, hogy szimpatikusnak találjam a fotóst, és érezzem a kölcsönös bizalmat. A jó kommunikáció és a közös hangnemben elengedhetetlen a tökéletes esküvői fotók elkészítéséhez.

Ezen kívül még van néhány fontos dolog az esküvői fotóssal kapcsolatban:

  • Tisztelettudó és diszkrét: A fotósnak tiszteletben kell tartania a esküvőn résztvevőket, és diszkréten kell dolgoznia.
  • Képes kezelni a stresszes helyzeteket: Az esküvő napja stresszes lehet, ezért fontos, hogy a fotós képes legyen nyugodtan és professzionálisan kezelni a helyzetet.
 • Jó csapatjátékos: A fotósnak jól kell tudnia együttműködni a esküvő többi szolgáltatójával.

  A fenti szempontok alapján bízom benne, hogy megtalálom a tökéletes esküvői fotóst, aki örök emlékekké varázsolja a nagy napunk legszebb pillanatait.

  Esküvői fotós kiválasztása – 10 legjobb érv

  HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com