+36309428553 - Kaszás Attila objektivfotostudio@gmail.com

Esküvői kreatív fotózás – számodra is izgalmas lesz!

 Egyedi Pillanatok Varázslata

Az esküvői kreatív fotózás egy olyan műfaj, amely az esküvői események előtt, vagy utána készül el. Legtöbbször az ifjú pár felöltözése után, hiszen akkor még minden friss, ép és tökéletes. Máris kezdődhet az első találkozással, az úgynevezett first look, azaz első pillantás ceremóniával. A pár ilyenkor már elég izgatott, és abszolút nem érdekli őket, hogy most itt van egy esküvői fotós. Emiatt jó indítás a kreatív fotózás ekkor kezdeni! Hiszen innentől kezdve a fotós „tettestárs”, tehát megvan az első közös élmény, amit aztán egy vidám, felhőtlen óra követ! A célja, hogy az ifjú pár napját örök emlékké varázsolja, megörökítve az intimebb és kreatív pillanatokat.

1. Kreatív Megközelítés: Az esküvői kreatív fotózás egyedi, művészi megközelítést alkalmaz. A fotósok kreativitásukat használják fel ahhoz, hogy a hagyományos esküvői képek mellett olyan felvételeket is készítsenek, amelyek kiemelik az ifjú pár személyiségét és az esemény egyedi hangulatát.

2. Személyes Pillanatok Megörökítése: Az esküvői kreatív fotózás nem csak az esküvő napján zajló eseményekről szól, hanem az intimebb és személyesebb pillanatok megörökítéséről is. A fotósok arra törekszenek, hogy az ifjú pár valódi érzéseit és reakcióit rögzítsék.

3. Helyszínek Kihasználása: Egy kreatív esküvői fotós nem korlátozza magát a szokásos helyszínekre. Az utcák, parkok vagy akár városi környezet is lehetnek a képek színhelyei. A változatos helyszínek hozzájárulnak a képek egyediségéhez és kreativitásához. De az objektíveknek sem kell hagyományosaknak lennie, legyenek extrém objektívek is!

4. Stílusos Kiegészítők és Dekorációk: A kreatív esküvői fotózás során a fotósok gyakran használnak stílusos kiegészítőket és dekorációkat. Ezek a kis részletek fokozzák az esemény atmoszféráját, és hozzájárulnak a képek különlegességéhez.

5. Együttműködés és Kommunikáció: Az ifjú párral való szoros együttműködés és kommunikáció kulcsfontosságú a kreatív fotózás során. A fotósnak érzékenyen kell kezelnie az ifjú pár elképzeléseit, és közösen kell munkálkodniuk a legkülönlegesebb pillanatok megörökítésében. 

Az esküvői kreatív fotózás tehát nem csupán egy egyszerű fényképezési módszer, hanem egy művészi folyamat, amely magában foglalja az egyedi pillanatok rögzítését, a kreativitás kibontakoztatását és a személyesség hangsúlyozását. Ezek a különleges képek örökre megőrzik az esküvő varázsát és az ifjú pár szerelmét. Persze, vannak olyan helyzetek is, amikor a pár nem akarja egymást látni az esküvői szertartás előtt, csak utána. Meg kell értenünk fotósoknak ezt is! Ekkor viszont fel kell készülnünk, hogy a szerelmesek kicsit nyúzottabbak már, hiszen jobbról is, balról is kaptak minden vendégtől egy puszit, és bizony ezek között voltak szakállas, szúros arcú emberek is, ami megviseli e legvastagabb esküvői sminket is. A hőségről nem is beszélve, ami általában egy nyári esküvőn sokszor kibirhatatlan. Figyelemmel kell ezekre lennünk, mert vastag, földig érő ruhában, öltönyben, nyakkendőben nem egy hétköznapi viselet! Stressz, feszültség is jelen van a boldogsággal összekuszálódva. Az esküvői fotósnak finoman kell kezelni a rá bízott párokat. Itt a cikk végén látható kép hajnali 1 órakor készült. Ilyenkor is lehet kreatív képeket készíteni, de ehhez is szép fények kellenek, no meg egy kis elszántság a teljesen „kikészült” párok részéről!

Esküvői kreatív fotózás – számodra is izgalmas lesz!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com