+36309428553 - Kaszás Attila objektivfotostudio@gmail.com

 A mulatós mindenek felett? Tudunk-e más zenére táncolni a lakodalomban?!

A legtöbb esküvő elképzelhetetlen mulatós zene nélkül! Akárhogyan is indít a zenekar, akárhogy is rendelkezik az esküvői pár, előbb-utóbb a mulatozás mulatós zenével folytatódik és végződik. Megfigyeltem, hogy amint a mulatós zene beindul, beindulnak a táncreflexek is minden korosztálynál! Aki eddig csak téblábolt, unatkozott, vagy csak ücsörgött, a zene hallatára ágyrugóként pattan fel! A zenészek mind tudják ezt, és felkészülnek egy olyan zenei blokkal, amelyek a legjobb mulatós nóták mindegyikét tartalmazza. A lakodalom fénypontja ez, és a menyasszonytánc sem képzelhető el mulatós nóták nélkül!
Sokan viszont nem kedvelik ezt a műfajt, lenézik, vagy idegenkednek tőle. Nincs probléma ezzel, ha a vendégek közül ők ülve maradnak, vagy kimennek levegőzni. Ha viszont az esküvői pár nem kedveli ezt a fajta zenét, akkor két eset lehetséges. A násznép tudomásul veszi ezt, és ropja a pár kedvenc zenéire. Több ilyen lakodalomban vettem részt és oltárian jó bulikat fotóztam, vagy videóztam. Vannak elképesztően jó világzenék, táncra perdítő számok! Legyen egy felkészült dj, vagy akárhány tagú zenekar, a lakodalom fergeteges és pörgős!

Mulatós zene
Nagy a baj viszont, ha az egybegyűlt, mulatozásra vágyó rokonság a mulatós nótákat várja, és az nem érkezik. Sokszor láttam, hogy egy-egy türelmetlen vendég odalép a zenészhez és kérdi, mikor jön már a mulatós zene. Megütköző arcokat is tudtam már fényképezni, akik éppen nem értik, nem akarják érteni a választ, mármint azt, hogy itt ma nem lesz mulatós. Mert a pár nem szereti. Hajjajj! Persze, senki sem akart panaszkodni a párnál, de a már kissé spicces vendégek szívesen ujjat húztak volna a zenekarral. Mert hibást, bűnöst muszáj keresni ilyenkor. 
Aztán a percek, órák múlnak, a feszültség egyre nő. A zenekar is kényelmetlenül érzi magát, aztán betesznek már egy-egy mulatós blokkot, mert már izzik a levegő. Vagy nem, és a lakodalom így vagy úgy, végetér.
Általában csalódott vendégekkel. 
Magam nem különösebben kedvelem a mulatós zenét, de megértem azokat az embereket, akik kedvelik. Mindig elképedek, hogy már tizenévesek is kívülről fújják ezeket a dalokat szólóban és családostól is, holott a tájékozatlan ember azt gondolná, hogy a mulatós csak az idősebb generáció hóbortja.

lakodalmas zene
Szerintem érdemes az esküvő előtt a leendő vendégeket is valamiképpen megkérdezni, hogy milyen zenéket kedvelnek. Akik ünnepelni jönnek, tudjanak felhőtlenül ünnepelni. Arra járják, amire szeretnek. Legfeljebb a menyasszony és a vőlegény tudomásul veszi, hogy ilyen emberekből áll a rokonságuk. Nem feltétlenül kell őket megnevelni, pláne nem akkor, amikor ajándékokat hoznak nekik. Az esküvő napja a vőlegény és a menyasszony napja, életük eddigi legnagyobb napja. A Nagy Nap, amire sokszor évekig készülnek. Ám nem csak kettejükön áll a vásár! A mérleg másik serpenyőjében ott a mulatozásra  /is/ éhes rokonság. Hogy szívükbe zárják igazán az újdonsült férjet és feleséget, a kedvükre kell elsősorban megrendelni a táncra perdítő muzsikát!
Neked mi erről a véleményed?

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com